Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фісташки зберігаються у вакуумній упаковці у холодильнику – 3 міс.
, у морозильнику – до одного року.
Фісташки - різновид горіхів, який заслужив величезну популярність у всьому світі! Фісташкові дерева ростуть переважно в країнах з теплим тропічним кліматом.
Невеликі ядерця мають ніжно-зелений (фісташковий) відтінок кольору.
У горішків солодкувато-маслянистий ніжний смак.
Аромат тонкий, ненав'язливий пряно-горіховий.
склад.
Хімічний склад: вода – 4 г; харчові волокна – 10,6 г; зола – 2,9 г.
Вітаміни: А – 26 мкг; В1 – 0,87 мг; В2 – 0,16 мг; В4 – 90 мг; В5 – 0,52 мг; В6 – 1,7 мг: В9 – 51 мкг; С – 5,6 мг; Е – 2,8 мг; До – 3 мкг; РР – 1,3 мг; Н – 3 мкг.
Мінерали: калій – 1025 мг; кальцій -105 мг; натрій – 1 мг; сірка – 100 мг; фосфор – 490 мг; залізо – 3,92 мг; йод – 10 мкг; мідь – 1300 мкг; марганець – 1,2 мг; цинк – 2,2 мг; селен – 7 мкг.
Біоактивні речовини: альфа-каротин; бета-каротин; Лютеїн-Зеаксантін; гамма-токоферол; дельта-токоферол; замінні, незамінні амінокислоти; Омега-3,6,9 жирні кислоти.
Корисні властивості.
Фісташки хороші для збагачення крові антиоксидантами.
Цей продукт допомагає відновити здоровий баланс ліпідів у крові.
Також за рахунок вживання цих горішків можна підтримати роботу серця, запобігти формуванню атеросклерозу судин.
Фісташки корисні для схуднення та збереження молодості шкіри.
• знижують артеріальний тиск;• зміцнюють судини;• нормалізують роботу нервової системи;• зміцнюють імунітет;• підвищують загальну витривалість організму;• нормалізують обмін речовин;• очищають жовчний міхур та його протоки.
Протипокази.
Фісташки слід вживати з обережністю людям, схильним до алергії, жінкам, що годують і вагітним.
Не варто зловживати горіхами при кишковому розладі та захворюваннях тонкого, товстого кишечника.
Обережність слід дотримуватись людей з деякими захворюваннями нирок, ШКТ.
Застосування.
Завдяки фісташкам страви стають неповторними.
• Їх додають до страв з м'яса, супів, салатів, паштетів, кондитерських виробів, випічки та різних бутербродів.
• Дроблені фісташки додають у пудинги та запіканки, а вишуканий солодкуватий смак та ледь вловимий запах дозволяє кулінарам додавати горішки у шоколад, цукерки, печиво та тортики.
• А ось фісташкове морозиво відоме не тільки своїм зеленим кольором, а й трохи вловимим горіховим смаком.
• В Україні фісташки стали відомим продуктом, особливо їх вживають як закуску в сирому або підсушеному вигляді.
• З фісташок роблять масло, яке застосовують у медицині, парфумерії та харчовій індустрії.
Фісташкова олія досить часто використовується в косметологічних цілях, для виведення плям на шкірі.
Добірні фісташки великого розміру, смажені у шкаралупі із сіллю.
Це фісташки найкращої якості, що є у нас в асортименті.
Вони чисті, зелені, світлі, їсти їх одне задоволення!